CAN CAN

cancan_web_1

LE CAN CAN

Speciaal voor haar verjaardag werd een piece of art gemaakt die gebaseerd is op het thema van haar feest “MOULIN ROUGE”.

Ik ben het model voor het eerst tegen gekomen op een feest waar zij op een opvallende manier helemaal uit haar dak ging. Wat mij altijd bij gebleven is, is het beeld waarbij ik haar zie dansen zonder zich druk te maken over de mening van anderen.

Bij “I AM A PIECE OF ART” speelt de persoonlijkheid van het model een belangrijke rol, want het karakter van de persoon en het uitgebeelde thema moeten overeenkomen.

In deze Moulin Rouge thema heb ik specifiek voor de toentertijd “Can Can” dans gekozen. Deze dans vraagt van de danser veel passie voor muziek en dans om het publiek te kunnen vermaken.

De nachtclub ‘Moulin Rouge’ is in 1889 gebouwd in Jardin de Paris in Parijs. De woorden carefree life, fickleness and joie de vivre horen bij de Moulin Rouge, het was een show vol plezier. De Moulin Rouge is het best bekend als de geestelijke geboorteplaats van de moderne vorm van de “Can Can” dans. De dans is oorspronkelijk geïntroduceerd als een verleidelijke dans door de courtisanes. De  “Can Can” dans werd erg populair en groeide uit tot een vorm van entertainment.Dit  heeft geleid tot de invoering van cabaret in heel Europa.

“Can Can” is een linedance waarbij een aantal vrouwen in een rij naast elkaar staan en tegelijk bewegen op de maat van de muziek. Hierbij tillen zij hun rokken op of tillen ze hun benen zo hoog in de lucht dat hun blote benen te zien zijn.

Model: Rhovna Willems ———– Eindproduct(en): Schilderij, Guestbook (canvas)

468 ad